Τονωτική λοσιόν, το μαγικό προϊόν


Αν πριν μερικά χρόνια ερχόταν κάποιος και μου έλεγε πως η τονωτική λοσιόν είναι το Α και το Ω για την περιποίση της επιδερμίδας μου, και πως πρέπει να το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση μία με δύο φορές, το μόνο σίγουρο είναι πως θα τον αγνοοούσα.
Όταν όμως περάσεις στην 4η δεκαετία της ζωή σου, και κοντεύεις να τη δεις Κιμ Καρντάσιαν, η οποία δεν γελάει για να μη σπάσει το δέρμα της -την κατανοώ- ψάχνεις το κάθε προϊόν που θα αποδειχθεί εληξίριο νεότητας. Να είσαι, δηλαδή, 24χρονο μωρό και μετά τα 30, 40...
Όταν το botox δεν είναι πια ένα αστείο μεταξύ φιλενάδων αλλά μία πραγματική σκέψη που θέλεις να επιχειρήσεις για να μείνει σιδερωμένο το δερματάκι σου, τότε μπαίνεις στη διαδικασία να δοκιμάσεις όποιο νέο προϊόν προτείνεται ιατρικά.
Η τονωτική λοσιόν που έρχεται συνήθως σετάκι με αντίστοιχο γαλάκτωμα καθαρισμού είναι o μεγάλος μου beauty εθισμός. Στη χημεία δεν ήμουν καλή στο σχολείο, αλλά ένα pH είχα φροντίσει να το μάθω. Πού κολλάει τώρα, αυτό;

 Το pH του δέρματος δείχνει την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του και μετριέται από 0-14.
0-7  όξινο (ξηρό δέρμα)
φυσιολογικό (κανονικό δέρμα)
7-14 αλκαλικό (λιπαρό δέρμα).
Το ιδανικό pH για το δέρμα είναι από 4,5-5,5

Αυτό που κάνει, λοιπόν, η τονωτική λοσιόν ή τόνερ είναι να ισορροπεί, να φέρνει στο ιδανικό επίπεδο, το pH του δέρματος. Αφαιρεί την περιττή λιπαρότητα σε περίπτωση που έχετε λιπαρό δέρμα, και αν έχετε ξηρό δέρμα τότε του δίνει την υγρασία που χρειάζεται ώστε να μη σπάει.
Κάποιες φορές μάλιστα μπορεί να είναι και αυτό που θα κλείσει την περιποίηση σας και να μην χρειαστεί να φορέσετε ενυδατική κρέμα. 




Created by All4blogs.gr