Κονσίλερ πλήρους κάλυψης

Αν κάποια στιγμή , για κάποιο λόγο, έπρεπε να επιλέξω ένα και μοναδικό προϊόν μακιγιάζ για να έχω μαζί μου (π.χ. αν ναυαγήσω σε κάποιο εξωτικό νησί, λέμε τώρα!) δεν θα ήταν ούτε ένα κραγιόν, ούτε ένα ενυδατικό λιπ μπαλμ, ούτε καν μία μάσκαρα. Θα ήταν σίγουρα ένα κονσίλερ....
                      
Οι μαύροι κύκλοι, είναι σαν στάμπα κάτω από τα μάτια δείχνοντας με μονίμως κουρασμένη. Προσπαθώντας να συμφιλιωθώ μαζί τους, κάνω διάφορες επιλογές κονσίλερ. Τελευταία, σε μία συζήτηση που είχα με μία make up artist μου πρότεινε να δοκιμάσω ένα πορτοκαλί κονσίλερ.
Κι έτσι ψάχνοντας λίγο, οδηγήθηκα στο MAKE UP FOR EVER No 20.

Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που εξουδετερώνει το μαύρο στη χρωματική παλέτα. Χρησιμοποιείται ακόμη και για κάλυψη τατουάζ. Όχι όμως μόνο του.
Η χρήση του είναι η εξής: Σε ένα αμακιγιάριστο πρόσωπο, καλά ενυδατωμένο, απλώνουμε ταμποναριστά το πορτοκαλί κονσίλερ κάτω από τα μάτια (πάνω στους μαύρους κύκλους) όπου και παρουσιάζουν έντονη χρωματική διαφορά... Αφού καλύψουμε το σημείο που θέλουμε, συνεχίζουμε κανονικά τη διαδικασία του μακιγιάζ μας. Δηλαδή, απλώνουμε το foundation και στη συνέχεια το κονσίλερ που ταιριάζει στο χρώμα του δέρματος μας. Αυτό βέβαια μπορεί να μη χρειαστεί καθόλου γιατί τη δουλεία θα την έχουν κάνει ήδη τα δύο προηγούμενα προϊόντα. Γι' αυτό και προτείνω να χρησιμοποιηθεί ως πρώτο προϊόν, ακόμη και πριν το make up μας.
Ένα tip που πρόσφατα ανακάλυψα είναι η τριγωνική εφαρμογή του κονσίλερ που ιδανικά εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία:
Τέλος στις τελείες, ναι στο τρίγωνο. Αυτή η τεχνική δίνει έξτρα φως κάτω από τα μάτια, κάνοντας ένα εφέ highlight.
Συνεχίζοντας να σας πω πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αφού το αποτέλεσμα είναι σαν αυτό της φωτογραφίας. To Make up for ever creme de camouflage No20 το βρίσκουμε σε βαζάκι των 7gr. Στην ίδια σειρά έχει ακόμη 10 αποχρώσεις ανάλογα με τις ανάγκες κάλυψης.
Τέλος, ήθελα να αναφέρω και το πράσινο κονσίλερ, το οποίο έχει την τάση να εξουδετερώνει το κόκκινο. Όπως λοιπόν το πορτοκαλί είναι κατάλληλο για τους μαύρους κύκλους, έτσι και το πράσινο είναι ιδανικό για να καλύπτει τις κοκκινίλες!
Χρησιμοποιείτε κάποιο τέτοιο προϊόν στην καθημερινότητα σας; Αν ναι ποιο;
Σας φιλώ!!
Created by All4blogs.gr