How to set a table


Η διακόσμηση του τραπεζιού ενός επίσημου δείπνου συχνά πονοκεφαλιάζει την οικοδέσποινα. Που πάει το ποτήρι, που πάει το μαχαίρι, για το πρώτο πιάτο, για το δεύτερο πιάτο κτλ. Το πραγματικά επίσημο στρώσιμο τραπεζιού είναι λίγο... εγκυκλοπαίδεια αλλά δεν γεννηθήκαμε στις Βερσαλίες και το θέμα μπορεί να γίνει τόσο απλό που μετά από το άρθρο αυτό το μόνο που θα σας απασχολεί είναι αν έπεσε ή όχι πολύ αλάτι το φαγητό. Υπολογίστε πόσα άτομα θα συμφάγετε και βγάλετε τον αντίστοιχο αριθμό πιάτων, ποτήρια νερού, ποτήρια κρασιού, x2 πιρούνια και μαχαίρια.

Τα "εργαλεία" για το κάθε άτομο είναι τα εξής:

 -Ένα πιάτο φαγητού. Είναι το μεγάλο πιάτο του σερβίτσιου σας και μπαίνει στη μέση ακριβώς μπροστά από το άτομο που κάθεται στη θέση εκείνη.
- Ένα πιάτο φρούτου ή σαλάτας, το οποίο μπορεί να μπει κάτω δεξιά αλλά καλύτερα είναι πάνω αριστερά όπως στη φωτογραφία. Το συναντάμε και στο κέντρο πάνω ακριβώς από το μεγάλο πιάτο, και χρησιμοποιείται για το πρώτο πιάτο που θα σερβίρετε.
-Όπως και σε ένα απλό καθημερινό στρώσιμο το πιρούνι μπαίνει αριστερά και το μαχαίρι δεξιά, έτσι κι εδώ, μόνο που θα βάλουμε τον ίδιο αριθμό πιρουνιών και μαχαιριών με τα πιάτα που θα σερβίρουμε. Στα δεξιά, δίπλα από τα μαχαίρια βάζουμε το κουτάλι της σούπας και πάνω ακριβώς από το κεντρικό μας πιάτο το κουταλάκι του γλυκού.

-Ένα ποτήρι νερού.
-Ένα ποτήρι κρασιού.
Η θέση τους είναι πάνω ακριβώς από τα μαχαίρια. Δηλαδή πάνω δεξιά.
Τέλος, προσθέτουμε την πετσέτα μας, που μπορεί να μπει μέσα στο πιάτο σε κάποιο περίτεχνο σχήμα ή με κάποιο δακτυλίδι διακόσμησης.
Ακόμη μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο που δημιουργήθηκε για την εκπομπή μου εδώ στο 13:56.
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε κορίτσια και μην ξεχνάτε πως μέσα σας υπάρχει μία Beauty Queen! Τα καλλυντικά απλώς βοηθούν να τη βγάλετε και ... έξω!
Τα φιλιά μου!


Created by All4blogs.gr